G G G..

Ena kommunalrådet i Jokkmokk kallar sig ibland för GGG, vilket skulle betyda Grinig Gammal Gubbe. Men faktum är att det även kan betyda Grinig Gammal Gumma…

Å en sådan vill inte tanten vara. Tanten tycker att ibland är GGG bra att ha – men inte alltid. GGG kan vara bra för att dämpa eventuell entusiasm med åsikten att: ”så här har vi alltid gjort och det har funkat fint*

Tanten är hyfsat aktiv i en ideell organisation och har just fått veta att hon ingenting begriper..Nja, kanske inte så tydligt men hon har fått mail som säger: ”många vet inte om detta om man inte varit aktiv tidigare..” ”Sedan tidigare har vi haft..” osv.

Tanten tänker att det kanske inte är så konstigt att yngre människor eller föralldel även äldre men nya i organisationen, inte vill engagera sig när organisationen inte klarar ett annat tänk. Det viktiga, tänker tanten, måste ändå vara att man följer stadgar vilket man kan göra även om man tänker på ett annat sätt. Det viktiga kan inte vara att göra allt som det är gjort tidigare.

En del personer är helt enkelt för mentalt ”gamla” – å med det menar tanten att man använder sin historiska kunskap som en jättepropp för nya impulser.
Tanten är gammal – å har ibland velat bita av sig tungan för att hon så gärna vill säga – ”men så här har vi alltid gjort”. Det är ju klart att erfarenhet ofta är positivt men man ska nog vara lite försiktig när man delar med sig av den till andra. Tanten har själv svårt för det men hon försöker i alla fall att tänka till innan hon delger sin erfarenhets åsikter.

Se, det var dagens gnäll, tänker tanten och tar en kopp kaffe till..