God fortsättning på 2024..

Tanten o gubben firade en mycket stillsam nyårsafton – vilket för det strävsamma paret betyder middag klockan 17, sova vid 22. Det var länge sedan tanten och gubben var vakna ända till tolvslaget. Kan bero på att de känner sig ganska trygg i att ingenting har förändrats till morgonen den 1 januari – förutom just att det blivit en 4:a istället för en 3:a.

Dock hoppas tanten att 24 blir bättre och att världen skärper sig och löser problem istället för att skapa dem.

Tanten har en liten undran dock som kan hänföras till att ”det var bättre förr”.

Tanten var och handlade på nyårsaftonen, saker hon glömt, och fick då se skylten ovan. Å även om tanten var tacksam för att hon kunde köpa potatis så tänkte hon att det är löjligt med sådana öppettider som Coop (å även ICA) har under helgen. Tanten träffade de tidigare bygrannarna B och R och kunde, tillsammans med dem, konstatera att framförhållningen bland dagens människor inte är så bra. Tanten inkluderad.

Förr – ni vet, då det var bättre – så stängde affärerna kl 13 på lördag och öppnade på måndag morgon. Alla överlevde och tanten tänker också att om man glömt något så klarade man sig utan. Vilket tanten grejat även om hon inte kunnat köpa potatis.

Tanten tänker att det kanske hade varit trevligt för personalen att få vara ledig jul och nyår, hon hoppas att de fått bra betalt för att serva tanten med potatis på nyårsafton.

I övrigt börjar nya året med en redig kyla, runt -30 i tantens kommun. Enligt ansiktsboken – 38,5 i Kvikkjokk. Tantens hundar kissar fort..

Så tänker tanten och tar en kopp kaffe till, framför brasan i kaminen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.