Det päronformade konungariket.

Tant Anna har varit på ett möte och lärt sig en sak som gjorde att hon fick lite perspektiv på hur läget i landet är..

Tanten bor i norra delen av vårt avlånga land. På en plats som tanten bott på nästan hela sitt långa liv. Lämnade orten och var borta i kanske tio år – men det är ju bara en liten del av tantens liv.

Tanten pratar ofta med människor i sin omgivning att tanten upplever att tantens del av Sverige är ganska orättvist behandlad. Tantens omgivning är ganska less på att alltid få höra tantens prat. Men efter mötet så insåg tanten att det är ju ganska självklart.

Den del av konungariket Sverige som tanten bebor är alltså 25% av rikets yta men där bor endast 2,5% av befolkningen. Den del av riket som tanten brukar utsätta för sitt lokalpatriotiska prat är endast 1,5% av landets yta men bebos av 22,7% av konungarikets befolkning. Så det är ju klart att dessa nästan 23% tycker att vi – 2,5% – inte ska besvära den större delen med att kräva lika villkor, samma sociala service osv…

Halva Sverige, 54%  – hela Norrland  – har bara ca 10% av befolkningen så egentligen, tänker tanten, kanske det är lika bra att lägga ner allt ovanför Gävle….eller åtminstone kapa där omkring.

Jaja, tänker tanten, å tar en kopp kaffe till, de 10 procenten % av befolkningen skulle nog då klara sig bättre än de andra 23 procenten..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.