Kort tanke om politik..

Tant Anna är en röd tant – det vet alla runt omkring tanten. Tanten har haft anledning under de sista veckorna att verkligen fundera över politiken och framförallt vad politik verkar göra med en del människor. Tanten har med intresse följt med det som hänt i rikspolitiken och hon blir bara mer och mer fascinerad över resonemangen.

Svetsaren är upprörd för att den röda Nooshit har haft mage att säga ifrån. Svetsaren menar att om det då skulle bli en regering ledd av mannen med de sluttande axlarna med stöd av de bruna så är det Nooshit´s fel. Å då går det riktigt åt helsicke tydligen.

Å det gör det ju, det instämmer tanten i, men tanten menar att det gör det redan, fast i långsammare takt och med hjälp av svetsaren och hans gäng. Svetsaren och hans små marionetter gör sitt bästa för att behålla makten och de fixar det då de går med på en massa saker som inte står i deras partiprogram. Tanten tycker det är obehagligare än om mannen med de sluttande axlarna gjorde samma sak – men fort. Då vet tanten åtminstone vem som ställt till det. Det vet inte tanten nu eftersom Svetsaren slår vilt omkring sig vilket naturligtvis även madam Lööf gör. Madam Lööf gör det heller inte lätt för oss eftersom det är högst oklart vad hon vill, i alla fall för tanten. För att inte tala om näbbgäddan – som bryter mot lagar som hon vill göra strängare och sen säger att hon inte bröt mot sagda lag – men hon erkände. Ja, ni ser – tanten har det jobbigt med sina funderingar nu eftersom röran är total!

Å till råga på allt har vi den lille oLiberalen som också menar att alla andra har fel och borde skämmas fast det verkar ingen egentligen bry sig om..

Detta med politik är inte enkelt, tänker tanten, å tar en kopp kaffe till.

En kommentar till “Kort tanke om politik..”

  1. Tant Anna, dina tankar är så realistiska! Tack för dem! Funderar också en del och oroas lite inför höstens/vinterns budgetdiskussioner för att inte tala om kommande valrörelse inför valet 2022.
    Hälsningar
    en annan tant, i Skövde, Skaraborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.