Signalvärde…

Tanten har fått ersättning från regeringen – och den betalades ut via ”Den danske bank”. Tanten har generellt inget emot just den banken men tänker någonstans att det blir ett konstigt signalsystem när den högsta ledningen i landet väljer en bank någon annanstans ifrån. Dessutom visade det sig att denna danske bank inte gillar att samverka med ”den svenske bank” som tanten anlitar då det inte gick att ordna ett överföringsuppdrag via dem, utan tanten var tvungen att logga in på den danske för att flytta över ersättningen till den svenske. Tjorvigt värre.

 

Tant Anna tänker att detta fenomen är ungefär det samma som när statens egenägda företag väljer att flytta arbetsuppgifter till Indien. Tanten tänker att då säger ju t.o.m. vår regering att det inte är någé vidare att ha anställda i företag i Sverige.

 

Tanten menar naturligtvis Vattenfall. Vattenfall beslutar sig för att outsourca fakturahantering till Indien, 40 pers (ungefär) i Jokkmokk blir utan arbetsuppgifter men Vattenfall säger att man ska kompensera dessa arbeten med andra arbeten, oklart vilka. Tant Anna funderar på om hur det då kan bli billigare – eller bättre – att flytta de första arbetstillfällena från Jokkmokk om man nu ska tillföra nya. Särskilt med tanke på att de arbetsuppgifter som nu utförs görs på ett synnerligen effektivt och bra sätt enligt Vattenfalls egna uppgifter… Det hela är en logik som tanten verkligen inte riktigt hänger med på – men det kanske är meningen, att folk inte ska förstå – tänker tanten och tar en kopp kaffe till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.