Ganska fantastiskt ändå..

Tanten och tantens gubbe har varit till Stockholm för att gubben behövde opereras i ryggen, Region Norrbotten kunde inte fixa det inom rimlig tid så de skickade iväg gubben. Tanten följde naturligtvis med och var imponerad av enkelheten i bokning av biljett, hotell och annat. Tanten fick naturligtvis betala sin resa själv men sjukresor, med bistånd av upphandlad resebyrå, ordnade så att det gick enkelt o hyfsat smärtfritt.

Operationen gick bra och med drogad gubbe tog sig paret hem till Jokkmokk utan alltför stort besvär. Ena hunden hämtades i Luleå på hemvägen och den andra från Gällivare dagen efter. Tur man har systrar, tänkte tanten.

Operationen gjordes på en privat ryggklinik och både gubben och tanten fick ett fint och proffsigt bemötande. Men tanten är ju inte tanten om hon inte hittar nåt att klaga på och tanten klagar just på att det är privat. Det kan inte vara så svårt att vara vänlig och trivsam när man kan välja sina patienter, när regionen får betala dyra pengar för att få det gjort. Tanten hade hellre sett att det hade kunnat göras i regionens egen regi. Dels för att slippa resan men också för att de skattepengar som detta kostade torde ha varit färre om det hade kunnat ordnas på hemmaplan.

MEN – säger då vän av ordning, om nu tanten säger så – varför åka? Helt enkelt därför att gubbens hälsa krävde det. Väntan har varit olidligt lång – flera år – så det var onekligen dags.

Tanter tänker ändå, att nog bor vi i ett fantastiskt land där gubben blev opererad utan stor personlig ekonomisk kostnad. Tanten betalar, och har betalat, skatt för det och gjorde det mycket gärna även på den tiden då tanten inte direkt ”såg vad hon fick för pengarna”. Nu vet hon vad hon fick – eller i det här fallet vad gubben fick – för pengarna. Å det tackar tanten för.

Tanten har också, sedan tidigare inlägg, träffat på en trevlig kundtjänst, som svarade fort och kunde bistå tanten, så ni ser – även en sur tant hittar guldkorn lite då och då.

Så tänker tanten och tar en kopp kaffe till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.