Gott slut och Gott Nytt År!

Tanten och tantens gubbe önskar alla ett riktigt Gott Nytt År! Tanten o gubben brukar äta något gott men i övrigt fungerar det gamla paret lite som Dagobert – förutom att tanten inte ställer klockan men blir väckt av morrande hundar som hör smällare. Tanten hoppas att det inte ska smälla så mycket i centralorten. Lite orolig är tanten, det ska inte förnekas. I byn där tanten bodde tidigare var det ganska stillsamt.

Seriestrippen från Norrbottens Kuriren

Tanten har fått indikationer på att hon blivit en lite gnällig dito. Det håller tanten med om och har funderat på vad det kan bero på. Tanten har kommit fram till att det beror på att tanten har tid att reta sig på ditten och datten. På den tiden tanten jobbade heltid fanns inte den tiden. Dock kan tanten tycka att det är lite märkligt att tanten blivit en gnällfia när tanten faktiskt tycker osedvanligt illa om just gnällfior av båda könen.

Tanten tänker också att det kan ha att göra med att när tanter blir lite äldre så vågar de klaga och tycka saker både hit och dit vilket tanten kanske inte riktigt vågade när tanten var ung. Tanten tänker fortsätta att tycka saker, det är helt klart, men kanske nyårslöftet får bli att inte ha en gnällig ton när hon skriver.

Å då måste tanten passa på att klaga lite så här sista dagen innan 2022.

I husorganet i veckan så stod det en del om tågtrafikens icke fungerande. Tanten blev lite putt på VY:s talesperson som sa: ”Egentligen kan jag tycka att oavsett om man åker tåg eller bil, reser man i vintern bör man se till att ha praktiska kläder med sig ifall man blir stående”

Det håller tanten, till viss del med om, MEN om man ska åka tåg så bör man nog, förutom kläder också ha med sig, snöskor eller snöskoter, mat och vatten för minst 2 dygn eftersom det verkar som om resenären får klara sig själv till stor del och säga vad man vill, det är svårt att lifta vid en järnvägsräls.. Vilket är fullt möjligt vid en trafikerad väg.

Så – det var årets sista gnäll, tänker tanten och tar en kopp kaffe till.

GOTT NYTT ÅR!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.