Vapen!

Tant Anna är bedrövad av vad som hände i Las Vegas och har funderat lite på vapenlagar.

Om den lätt bedagade trumpnissen i det stora vita huset menar allvar med att landet ska ”be great again” så är det ju en klar fördel om man gör det svårare för medborgarna att skjuta varandra. Tanten tycker det är märkligt att inga diskussioner förs om att minska andelen vapen i det stora landet, vilket vore logiskt efter alla de skjutningar som drabbat området. Tanten tänker att det är intressant – och tragiskt – att mannen som utförde skjutningen i Las Vegas verkar ha använt helt lagligt inköpta vapen. Borde man då inte prata om hur det är ok att man som privatperson kan köpa sådana mängder lagliga vapen istället för att prata om hur mannen fick in dem på hotellet? Tanten tänker att det stora landet i väst behöver fundera över sina prioriteringar.

Tanten tänker att om medborgarna decimerar sig själva genom att skjuta ihjäl varandra samtidigt som man tänker sig bygga murar så torde det till slut inte finnas så mycket folk som kan göra landet ”great again”.

Fast det är klart – trumpnissen lär ha ett brinnande intresse av golfspel så om befolkningen minskar drastiskt så får han gott om plats att bygga golfbanor på. Å kanske är det så trumpnissen tänker att USA ska bli ”great again” – ett land med ett gäng golfbanor..

Så tänker tanten och tar en kopp kaffe till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 19 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.