Trafikverket och VY-tåg

Tanten har med intresse följt problematiken med tågtrafiken och ser nu att tågoperatören VY har ledsnat fullständigt. Det har tanten den största förståelsen för. Anbudsförfrågan som går ut till dessa operatörer inkluderar befintliga tåg som ägs av trafikverket. Dessa tåg är hur gamla som helst, så skitiga att de inte går att hålla rena och, troligen p.g.a. åldern, slutar saker att fungera med jämna mellanrum. Det är ju VY som får skulden för att själva tågen är i dåligt skick å inte den som egentligen borde få skulden – trafikverket.

Tanten började faktiskt skratta när hon hörde personen från trafikverket säga att ”det var de förutsättningar som gavs” men tanten har svårt att tänka sig att Vy fått möjlighet att verkligen kolla fordonsflottan så bra som det hade behövts.

Tanten tänker att det är lite småaktigt av trafikverket att inte kunna samarbeta med Vy för att toaletterna ska fungera på tågen, typ.. Vilket man inte är enligt trafikverkets talesperson. Utan man går ut med en ny upphandling som ska gälla från slutet av december 2024. Å tanten funderar – vem vill köra dessa vedervärdiga tåg? Jaja, tänker tanten, vi lär väl bli varse det.

Tanten tänker också att om man nu på allvar menar att det är bra att outsourca tågtrafiken så kanske man även skulle kräva att entreprenörerna tar med sig vettiga tåg? Vore intressant onekligen och se vart priset då skulle hamna. Trafikverket har ju sagt att man ska införskaffa nya tåg men de skulle inte komma förrän 2028, tror tanten det var. Väldans lång tid till dess…så de tågen är väl också omoderna när de väl kommer. Eller också får väl Norrbottenstrafiken ärva några gamla tåg från södra delen, det har ju hänt förr..

Så surt tänker tanten, och tar en kopp kaffe till..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.